Meny

Reportage

Anna presenterar Norska forskningsrapporten

Mariefred september 2021
Anna Cramér fick möjlighet att presentera den norska forskningsrapporten kring Suggestopedimetoden för riksdagsledamot Caroline Helmersson Olson.
Läs artikeln här: Ny forskning kring inlärning

Sugggestopedi på ABF i Halmstad

abf-halmstad.png Hallandsposten 2018-09-01
Alaa Tant från Syrien har lärt sig svenska genom en metod som kallas suggestopedi.
– Det viktigaste för mig när jag kom till Sverige var att lära mig prata och förstå språket för att få kontakt med människor.
På Sfi gick hon i en grupp med 1520 andra nyanlända som alla hade olika bakgrund och befann sig på olika utbildningsnivå.
– Läraren använde samma sätt att lära ut svenska på oavsett om eleven hade lätt eller svårt för att lära. Det var också viktigt att lära sig läsa och skriva på svenska.
Alaa var inte helt tillfreds med undervisningen inom sfi. Hon var otålig och ville snabbt lära sig prata svenska för att klara sig i vardagen.
En kompis berättade att på studieförbundet ABF kunde man få läsa svenska på ett annorlunda sätt. Hon blev nyfiken och kontaktade Kristina Norrman, som höll i de här språkkurserna på studieförbundet. Alaa bestämde sig för att hoppa på kursen.
– Redan första dagen lärde jag mig många nya ord på svenska. På Abf-kursen började jag prata svenska på riktigt. Man lärde sig utan att det kändes som att man gick i skolan.

Här kan du läsa hela artikeln...
Lekfull inlärning på nytt sätt.