Meny

Senaste nytt

Här hittar du genomförda aktiviteter i Suggestopediakademin. Här lägger vi även in länkar till artiklar från hela Sverige där man skrivit som Suggestopedi. Den senaste artikeln ligger alltid på denna sidan. Därefter flyttas den in i flikarna till vänster; Språkträffar eller reportage.

Fyra nya supggestopeder

idamfl.jpg Den 15:e mars blev fyra nya suggestopeder klara med sin utbildning.
Vi gratulerar från vänster;
Anna Pettersson, Svenljunga,
Yvonne Hemmingson, Trollhättan
Yasmin Ateih, Hyltebruk,
Ida Andersson Vänersborg.

Grattis!!!

Språkträff med Marianne Gullberg

gullberg.jpg Höstens språkträff i Suggestopediakademin lockade drygt 20 suggestopedipedagoger från olika delar av Sverige och Norge. Det blev två dagar med påfyllning kring Suggestopedin med fokus på introduktioner och synteser. Vi fick också mycket värdefull bekräftelse från forskningen vad gäller Suggestopedins metod och förhållningssätt.

Att lära sig ett språk omfattar också att lära sig gesterna. Inlärarens gester anger vilken typ av svårigheter denne har och kan även avslöja vad inläraren både kan och menar. Att se gester bidrar dessutom till inlärning. Lärarens gester spelar därför roll, likaså att själv utföra gester gör det lättare att lära.
- Som inlärare måste man både få tala och gestikulera för att underlätta sitt eget lärande, poängterar Marianne Gullberg professor i andraspråksvetenskap på Lunds Universitet.

Förutom att vi bytte erfarenheter, var kreativa i att ge varandra uppslag på olika introduktioner och gav varandra energi och inspiration, fick vi en kort introduktion i det webb-baserade verktyget ”Raka spåret till svenska”.