Meny

Utbildare

Anna Cramér

Anna kom i kontakt med Suggestopedi när hon undervisade utresande biståndspersonal i portugisiska vid SIDA-Sandö, 1984.

1989 gick Anna sin första kurs i Suggestopedi och Suggestologi hos prof G. Lozanov och prof. Evelina Gateva i Florens, för att sedan vidareutbilda sig i olika steg till certifierad suggestopedilärare 1998 och diplomerad Suggestopedilärarutbildare 2005.

I över 30 år har hon använt sig av suggestopedimetoden i sin undervisning i portugisiska och svenska som främmande språk och är idag nestor inom metoden. Hon har utbildat ett stort antal lärare i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

De senaste åren har Anna även ägnat sig åt att utbilda efterföljare som suggestopedilärarubildare i Norge och Sverige. Anna kommer att fortsätta som mentor för dessa nya suggestopedilärarutbildare.

Anna Cramér har skrivit boken Suggestopedi Lära bättre - må bättre som är ett av kursmaterialen när man utbildar sig till suggestopedilärare.

Antonello Motta

Antonello blev suggestopedilärare 2012. Sedan 2017 utbildar han även suggestopedilärare.
Han har undervisat i italienska i mer än 10 år på olika studieförbund och är numera fastanställd vid Medborgarskolan.

Antonello tog magisterexamen i skandinaviska språk och litteratur 2003 vid Milanos universitet.
2007 doktorerade han inom teatervetenskap både på Stockholm och Turin universitet.
Har jobbat som teaterskådespelare i många år vid sidan om sina studier och samt på fritiden.

Christina Johnstone

Christina utbildar suggestopedilärare sedan 2017. Dessförinnan har hon utbildat företag och organisationer i kommunikation och ledarskap i drygt 25 år. 2005 blev hon färdig med sin magisterutbildning i informatik med inriktning mot läromedelsdesign och pedagogik.

Christina har sedan 2014 arbetat med både nyanlända och asylsökande i svenska språket utifrån Suggestopedimetoden. Idag arbetar hon på asylboendet Restad Gård i Vänersborg.

Christina har skrivit serien Kvarteret Kärleken som är en serie med suggestopediska dialoger. Dessutom illustrerar hon och har producerat en mängd spel och didaktiska sånger som används när man arbetar suggestopediskt.